Site icon zakarpatpost.net

УжНУ отримало сучасні спортивні майданчики

До Дня Незалежності УжНУ отримало сучасні спортивні майданчики від Уряду Угорщини.

12 серпня відбулося урочисте відкриття спортивних майданчиків на «університецькій горі» біля гуртожитку №4, що в Ужгороді.

Прекрасне поле для міні-футболу, ще одне – для гри в ручний м’яч, а поряд – майданчик для створення рельєфу м’язів. Футбольне поле покрите штучною травою, а що саме головне – з усіх боків встановлено лед лампи, що освітлюватимуть майданчики. Це вже другий проект за підтримки Уряду Угорщини, який втілюється в УжНУ.

Нагадаємо, що нещодавно було відремонтовано шостий поверх гуртожитку №4.

Після урочистого перерізу червоної стрічки відбулася гра з міні-футболу за «Кубок Дружби». У ній взяли участь команди Генерального консульства Угорщини в Ужгороді і викладачі УжНУ та працівники ОТП Банку й Закарпатської облдержадміністрації.

Іштван Грежо, урядовий комісар міністерства, координатор співпраці Соболч-Сотмар-Березької та Закарпатської областей та відповідальний за контроль закордонних інвестицій Угорщини сказав: «Цей проект вдалося втілити в життя, чому ми дуже раді. Загальна сума склала 20 мільйонів форинтів. Насамперед це не просто спортивний майданчик, на якому зможуть займатися спортом не тільки угорськомовні студенти, це – своєрідна емблема, яка вказує, що маленька країна на кшталт Угорщини може допомогти більшій країні, яка знаходиться в біді. Це також має стати візитівкою того, що Закарпаття – багатонаціональний край, де в мирі, дружбі та злагоді можуть проживати різні культури, мови, погляди».

Українська, тобто закарпатська сторона теж долучилася до проекту 940 тисячами гривень. «Це наш спільний проект», – говорить Володимир Смоланка, ректор УжНУ.

Геннадій Москаль від імені обласної державної адміністрації подякував за допомогу Уряду Угорщини, а особисто Іштвану Грежо, за допомогу, яку Уряд Угорщини надає не тільки угорській громаді на Закарпатті, а Закарпатській області в цілому. Він також публічно вибачився за те, що в черговий раз було пошкоджено пам’ятник Шандору Петефі.

У грі між консулами та викладачами перші відзначилися дипломатичними передачами, а другі – перлинними словосполученнями. Загалом на майданчику була дуже дружня атмосфера, яка царює й у відносинах між двома державами.

life.ko.net.ua

Exit mobile version