Site icon zakarpatpost.net

Чому Закарпаття квітне сміттям? На Тячівщині каналізаційна проблема

Питання засмічення довкілля добре знайоме закарпатцям. Міста, села, автотраси… всюди можна знайти купи пластику, одноразового посуду та іншого непотребу. Несанкціонованих звалищ у нас також багато, особливо у віддалених населених пунктах.

Є така проблема і на Тячівщині. Ускладнюється вона тим, що краяни нерідко смітять іншим під ніс.

«Колись угорські й чеські жандарми немилосердно штрафували селян за те, що невпорядкована гноївка. Тепер невпорядковані каналізаційні стоки. Єдине,що може санепідстанція: дати порушнику припис на 100 гривень. Мої сусіди чеські заробітчани й працівники місцевої сільради. Через скандал зробили вигрібну яму “для годиться”. Нечисть просочується у наш двір через кам’яний мур, під який прокопано з боку сусідів рівчачок. Сморід – це закономірно, але ще там живуть кури й кролі… То чи варто тепер дивуватися,що Закарпаття квітне сміттям. Доки нема верховенства закону, доти так. Ubi concordia,ibi viktoria. Я не пишу про все село, бо такі речі в більшості людей упорядковані. Нам же треба зробити на перекір, бо “перший сусід, як рідний брат…” На жаль, це поняття давно анахронізм» – каже закарпатський поет Петро Мідянка.

Слід зазначити, що подібні прикрощі мають місце і в інших районах області. І ці питання роками не вирішуються, через що наш край втрачає принаду, а самі мешканці зазнають  чималих незручностей.

Але, на жаль, декому напевно подобається як кажуть, плювати у власний колодязь.

zakarpatpost.net

Exit mobile version