Site icon zakarpatpost.net

Яку розсаду найчастіше купують закарпатці?

Як кажуть продавці розсади, найчастіше купують саме стебельця та помідорів та капусти, на сортах знаються далеко не всі, але трапляються й дуже досвідчені покупці, які діляться тонкощами садівництва навіть із тими, хто все життя працює в аграрному секторі.

-Із помідорів добре розходяться  такі сорти, як «сливки», «волове серце», «санька», «жовті». Перець же найчастіше купують традиційний солодкий чи гіркий. Коли ж називаю сорт «сюрприз» – кожен другий бере його із цікавості. А от «обрій» продається слабо.

У той же час, капуста найкраще реалізовується білокачанна. Брюссельську ж у цьому році не висадила, хоча чимало клієнтів шукають саме її. Що ж стосується баклажанів, то краяни цікавляться такими сортами, як «Робін Гуд» та «фіолетове диво», – зауважує продавчиня із Берегова Ольга Сабов. – Між іншим, розсаду огірків теж замовляють, як і пророщену пшеницю, яку беруть на ліки.

До речі, ціни на зеленину у цьому році дещо виросли. Скажімо, за 10-12 гривень можна придбати 10 стебел баклажанів, перець – 1,50 штука, капуста – 15 стеблин на 10 гривень, огірки -6 гривень стебло. Правда, «земельний» заробіток легким назвати аж ніяк не можна, бо праця городника завжди вважалася виснажливою. Крім того, місцеві аграрії нарікають на те, що частину врожаю знищують шкідники.

zakarpatpost.net

Exit mobile version