Site icon zakarpatpost.net

Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 січня

День на Закарпатті пройшов досить насичено.

У селі Верхня Грабівниця Воловецького району відбувся мітинг. Мешканці сільськоі глибинки вимагають звільнити директора початковоі школи Наталію Сегедій, через те, що остання нібито побила третьокласника Ярослава Пастушенка. Про це повідомив Спеціальний Контроль.

До Закарпатської області досі не надійшли обіцяні Міністерством охорони здоров’я вакцини від кору, натомість Угорщина пообіцяла вже в п’ятницю, 26 січня, передати 10 тис. таких вакцин. Про це в ефірі “Вечірнього прайму” на телеканалі “112 Україна” заявив голова ОДА Геннадій Москаль.

Закарпатські поліцейські, спільно з колегами Тернопільського управління Національної поліції, затримали трьох жителів Великоберезнянщини, які були оголошені в розшук. Чоловіки, які переховувалися в Тернопільській області, обґрунтовано підозрюються у нанесенні тілесних ушкоджень правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків. Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання під вартою.

Директор Національного природного парку «Синевир» Микола ДЕРБАК розповів про реабілітацію дванадцяти соколів та двох десятків бурих ведмедів. Про це пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

На Закарпатті відбуваються великі міграційні процеси і відтік робочої сили, тому рівень зарплати в Закарпатській області почав зростати через бажання роботодавців утримати кваліфікованих співробітників.

“В 2017 році ситуація на ринку праці в Україні була напруженою. Поряд з проблемами легалізації ринку праці, звичайно, впливали на ринок праці України процеси міграції. Величезною проблемою трудової міграції є низький рівень заробітної плати в багатьох галузях”, – сказав Ярошенко.

Скільки замків висить в Ужгороді на пішохідному місті? Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів доктор історичних наук, професор, колишній проректор, а нині завідувач кафедри історії України Ужгородського національного університету, автор багатьох наукових, науково-популярних, навчальних і літературно-художніх видань Роман ОФІЦИНСЬКИЙ.

Скільки ж на його перилах навісних замків, залишених закоханими?! Якось я порахував їх. Виявилося, що цих колодок тисяча з одного боку і півтисячі – з іншого. Отже, кілька тисяч ужгородців символічно зафіксували взаємну сердечну прихильність, а ключі викинули у воду. Серед тих замків є вишукані взірці художньої обробки металу з іменами, ініціалами. За атрибутикою це найромантичніша частинка, серце Ужгорода. У мої студентські роки місцем побачень служили обидві набережні, надто липова алея. Її ще називали телевізором, бо тоді Інтернету і соціальних мереж не було, а багато хто любив посидіти тут на лавицях, щоб усіх побачити і себе показати. У сквері на площі Петефі чи у Боздоському парку теж час пролітав, наче у казці.

zakarpatpost.net

Exit mobile version