Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

До поліції звернулася директор школи в одному із сіл Берегівського району, яка заявила про зґвалтування 10-річної учениці її батьком.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 34-річний місцевий мешканець підозрюється у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 153 ККУ. Інформацію про це правопорушення внесено у єдиний реєстр досудових розслідувань.

У рамках подорожей Україною Мандрівна країна визначила місця, які варто відвідати на Закарпатті.

Передусім усім українцям рекомендують піднятися на найвищу гору України – Говерлу. Крім того, до списку подорожей входить перлина Карпат – озеро Синевир, численні водоспади, стежки Довбуша та нові туристичні маршрути. Гостям тут обіцяють багато невідомого, цікавого і незабутнього.

 Геннадій Москаль розповів, як влаштував деполітизацію (усунення впливу політичних партій всередині державних організацій і установ. – Ред.) у регіоні.

Політик зізнався, що наказав всім вчителям і лікарям вийти з партій. Про це свідчить його інтерв’ю “Українській правді”.

За фактом смерті 2-річного Максима Шевері із села Дротинці Виноградівського району Закарпаття поліція відкрила кримінальне провадження.

Загибель дитини розслідують як умисне вбивство, проте підозру ще нікому не оголосили. У селі кажуть, у медичному висновку, який видали перед похороном, вказано, що хлопчик помер від голоду. Стан старшої дитини, 5-річної Карини, задовільний. Зараз вона вдома з батьком. 26-річна мати дітей після смерті сина в селі не з’являлася і навіть не була на похороні дитини.

Де знаходиться серце Ужгорода? Ні, не на площі Поштовій неподалік від мерії. Мова йде не про те серце, яке постійно розбивають, а про душу міста, яку насправді ніхто не бачить, але енергію якої відчувають усі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Так, це історична частина столиці Закарпаття і сучасна площа Корятовича. Де ж можна почути всі новини, де можна зустріти давнього друга, де можна купити найбільше продуктів, вирощених руками наших земляків. Звісно, що на ринку. Власне торгівля на Корятовича кипіла з давніх часів. Недарма її «останки» залишилися до сьогодні і Зелений ринок насправді такий же древній, як і сам Ужгород (до речі, редакція закарпатської газети «НЕДІЛЯ» також знаходиться на площі Корятовича).

Закарпатці їдуть в пошуках високих доходів, але знаходять соціальну незахищеність, безправ’я і навіть побої. Від 2,5 до 4 мільйонів українців працюють за кордоном – такі цифри називає віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. При цьому життя на заробітках на чужині не припало до смаку 43% з них – це дані Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Те, як у багатьох закарпатських містах обрізають дерева – викликає негативну реакцію багатьох людей. Подібні випадки мали місце, зокрема, в Ужгороді. Мукачеві та Хусті, де цілі алеї поперетворювали на кладовища скелетів. Що ж відбувається в області і чому у нас так знущаються над насадженнями? Про це закарпатській газета «НЕДІЛЯ» розповів професійний арборист Андрій Павлій.

Перед Вербною неділею в Ужгороді забрунькувала верба. Біля обласної філармонії вона рясно вкрилася пухнастими котиками.

Природа поступово прокидається після сплячки. Хоч цьогорічна весна і запізніла, але рослини все одно повертаються до життя. Зокрема, на площі Народній, як повідомляв zakarpatpost.net, уже цвітуть кущі дерену (на Закарпатті його називають кизилом), біля багатьох будинків починають розкривати бутони нарциси.

zakarpatpost.net