Site icon zakarpatpost.net

Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Наразі у столиці Закарпаття квітує мигдаль. Загалом є 40 видів цієї рослини, батьківщиною якої вважається Середземномор’я і країни Середньої Азії, де воно з’явилося в цих районах ще до нашої ери.

У Мукачеві побилися  і пострілялися біля ресторану. Ввечері, близько 22.30 год, на лінію “102” надійшло повідомлення від відвідувачів ресторану по вулиці Миру про те, що невідомі особи зайшли до приміщення закладу і вчинили сварку з відвідувачами. Також заявник повідомив, що молоді люди мали при собі пістолет та ніж. В результаті конфлікту, молоді хлопці нанесли двом відвідувачам, 25-літнім мешканцям с.Верхня Визниця Мукачівського району, тілесні ушкодження із застосуванням пістолету для відстрілу гумових куль та ножем. Після бійки причетні до злочину хлопці втекли.

Протягом останніх років спостерігається постійне зростання кількості заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події на території області. Про стан злочинності  за минулий рік розповів начальник Головного управління Національної поліції у Закарпатській області Роман Стефанишин.

За підсумками 1 кварталу цього року Закарпатська митниця перевиконала планові надходження на 200 мільйонів гривень. Половина з цієї суми, а саме 100 мільйонів, будуть спрямовані для ремонту автодоріг Закарпаття.

– Гроші вже розподілені таким чином – половину суми отримає турецька автодорожня компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», яка найближчими днями продовжить капітальний ремонт траси «Нижні Ворота – Воловець – Міжгіря», а другу половину отримає компанія «ПБС», яка вже почала ремонт траси «Мукачево – Рогатин» із окружної Хуста й далі піде в бік Мукачева, – наголошує Геннадій Москаль. – До речі, цього року облдержадміністрація спрямувала вже 200 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту» на ремонт доріг державного значення (половина з цієї суми залишилася ще з минулого року). При тому, що ремонт цих доріг має фінансувати не область, а Служба автомобільних доріг України.

Весна заграла на повну. В Ужгороді виповзають грітися на сонечко вужі. Їх багато, і побачити їх можна прямо в центрі столиці Закарпаття. Якщо добре придивитися, то помітити їх можна з пішохідного мосту. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зробив унікальні фотографії ужгородських плазунів. Вони облюбували собі каміння підпірної стінки і спокійно спостерігають за метушливим містом, виглядають собі у воді рибу, у траві мишей, та насолоджуються теплим сонечком.

В Ужгороді на вулиці  Конопляній біля одного з приватних будинків перед входом у двір –дивовижна жива арка.

Вона нагадує витвір мистецтва і дивує цвітінням. За словами господині жовтого дива, арці приблизно 20 років, нею зазвичай займається її чоловік, обрізає рослину раз на рік, а цьогоріч вона дуже порадувала господарів – зацвіла до Пасхи.

Майже дві сотні дерев висадили вчора в Ужгороді. Зокрема, 70 лип кулястої форми – на вулиці Миколи Бобяка, 40 звичайних катальп та 36 акацій кулястої форми на Возз’єднання, 39 лип та 12 кленів кулястої форми на Докучаєва, 23 липи та 12 кленів кулястої форми – на Митній. Дерева кулястої форми висаджували виключно під лініями електропередач.

Ділянка проспекту Свободи навпроти готелю «Закарпаття», що веде до двох вокзалів досить занедбана.

Зокрема, нормального заасфальтованого тротуару там немає, оскільки  покриття зійшло за стільки років. У періоди дощів там тримається вода і  пішоходам підтопленою дорогою пройти вкрай важко. Тому вони витоптали собі досить велику доріжку через газон.

Ужгород – місто, яке є серцем усіх українських сакур. Саме столиця Закарпаття асоціюється в туристів із сакурами. Більше того, святкові тури в Ужгород на веснує найдорожчими в Україні. Якщо триденна поїздка в Мукачево, згідно з версією газети «Сегодня» коштує всього 1200 гривень, то в Ужгород – 3500. І це найбільша ціна в Україні за тридобову мандрівку. Виходить ужгородські сакури у тренді і за них гості готові платити чималі гроші, адже таких чудових фотографій із сакурами на тлі історичних місць, як Ужгороді не можна зробити більше в жодному українському місті.

zakarpatpost.net

Exit mobile version