Site icon zakarpatpost.net

Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Уже кілька років поспіль ужгородці обговорюють дива, що відбуваються в Ужа і за Боздоським парком. Біля торгового центру річка стає іншого кольору, воду щось забруднює.

Неодноразово це питання піднімалося, та починаючи з 2012 року так нічого  й не змінилося.

Люди нарікають, що навіть неозброємним оком помітно, що в річку потрапляють якісь стоки, кажуть, що неодноразово зверталися до відповідних органів, та правди домогтися так і не вдалося.

1 серпня запустять поїзд “Мукачево-Будапешт”. Усі квитки вже продано. На залізничній станції та на підїздах до неї завершують підготовку до стартового рейсу потяга, який зєднає Закарпаття й Україну зі столицею Угорщини Будапештом. На колії дільниці, що з’єднує Мукачево з державним кордоном, тривають роботи із заміни непридатних шпал та скріплень. Цю роботу обіцяють завершити в стислі терміни.

Тим часом у місті над Латорицею готують нову посадкову платформу, яка виводитиме потяги зі звичної української колії на європейську завширшки 1435 мм. Поряд із цим залізничники доводять до ладу і вдосконалюють усю інфраструктуру, оновлюють вокзальні приміщення, перефарбовуючи їх, пише Урядовий кур’єр.

Мукачівськаміська влада взяла на себе зобов’язання відновити автошляхи, прилеглі до вокзалу і залізничних переїздів. Все робиться для того, щоб гарно зустрічати іноземних гостей.

29 липня в Ужгороді пройде щорічний заплив на Ужі Ужгородська регата. Розігруватиметься 10 тисяч гривень. Про це повідомляють організатори.

10 липня Украерорухом та Європейською агенцією з безпеки польотів було підписано Контракт щодо сертифікації Украероруху відповідно до норм Європейського Союзу.

Про це повідомляється на сайті МІУ.

Сертифікація Украероруху ініційована Словацькою стороною в контексті створення умов для використання повітряного простору Словацької Республіки про виконання операцій на аеродромі «Ужгород», а також визнання Украероруху провайдером аеронавігаційних послуг на території Словацької Республіки.

Підписання відбулося в присутності Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в Страсбурзі.

Найбільше випадків керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння задокументували працівники груп реагування патрульної поліції Ужгородського району, а семе 77 протоколів.

Правоохоронці Іршавщини виявили з початку року 74 такі факти, Хустщини – 68, Берегівщини – 62, Тячівського відділу поліції – 61, а Виноградівського відділення – 55.

В Ужгороді на Театральній пройшов благодійний концерт на допомогу Тараса Гамаги. Творча трупа закарпатського обласного музично-драматичного театру вирішила долучитися до допомоги актору театру.

Тарас Гамага вже кілька тижнів перебуває в Києві. Він потребує кілька операцій із заміни аорти. Операції дороговартісні. Так от концерт заради того, аби зібрати колезі гроші.

Ужгород багатий на гриби. Яких тільки немає зараз у столиці Закарпаття.

Дощова погода сприяє грибній врожайності і найрізноманітніші гриби виростають на газонах, вздовж набережних. У парках та скверах. Більшість із них неїстівні, але все одно тішить, що Ужгород – грибне місто.

Зокрема, біля третьої школи, яку ще називають школою Масарика, вродили дивні гриби – зморшки.

Зовні вони схожі на соснові шишки і  мають дійсно зморшкуваті шапочки.

zakarpatpost.net

 

Exit mobile version