На Виноградівщині місцеві підпалили фермеру птахофабрику. ВІДЕО

19 червня у селі Пушкіно на Виноградівщині згоріла птахоферма! Величезне приміщення, де мали вирощувати курей, та обладнання знищені дощенту. Власники господарства стверджують: це підпал і вчинили його місцеві жителі.

Зайнялося близько 2-ї години ночі.  На гасіння приїхали 2 пожежні машини. Повністю ліквідувати вогонь вдалось лише о 6-й ранку, повідомляє телеканал Сіріус.

Конфлікт між власниками птахоферми та жителями села виник 2 роки тому. Через їдкий сморід та випаровування, кажуть місцеві, почали хворіти діти. Через суд домоглися припинення роботи ферми – вона не працює вже півроку, але сморід є й досі. Попри невдоволення, запевняють: ніхто з селян піти на підпал не міг.

Сьогоднішня пожежа перекинулась й на сусіднє господарське приміщення. Власник пошкоджених складів має власну версію: свою птахоферму підприємець підпалив сам, аби звинуватити у цьому місцевих. Під час суперечки ледь не дійшло до бійки.

Власник птахоферми Сергій Пацкан каже: згоріле майно не застраховане. Хто вчинив підпал, могли б показати камери відеоспостереження, але сервер з записами, який знаходився в приміщенні ферми, зник.

Родина підприємців підраховує збитки: приміщення площею в 600 квадратних метрів та спеціальне обладнання на суму в понад 50 тисяч євро – знищено.

Від самого ранку на місці пожежі працювали слідчі. Причину займання – покаже експертиза.

Незалежно від висновків експертизи, власники ферми відновлювати роботу в Пушкіно не будуть, але хочуть, щоб винуватців покарали. Під Виноградівським відділом поліції підприємці разом із двома синами оголосили безстрокове голодування з вимогою максимально швидкого та прозорого розслідування.

zakarpatpost.net