АНОНС. Що нашептала закарпатська баба Анця Зеленському на вухо

Вирішила баба Анця до Зеленського на прийом поїхати.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Молодий іще хлоп, зелений, сам ото розуміє, бо всьим зеленим ся обклав, айбо не біда, долари тоже зелені… но а я жона опитна, грум-баба, мушу мало го розуму навчти, свиїм досвідом ся поділити. Я же бита курва, дам му пару добрих совєту, оби знав, як державов правити, оби не повторяв ошибки  своїх попереднику», – почала вона розмірковувати, збираючись у дорогу, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Швиденько спакувалася і – на вокзал. Правда, у поїзді довелося на підлозі спати, бо на стандартне ліжко її велика гузиця ніколи не поміщається, але стара вже звикла, навіть радіє, що не впаде. До Києва дорога довга, тож поринула вона знову у роздуми.

«Володько обіщав пенсію пудняти, тарифи знизити, мушу му нагадати про йсе.

Може ун шутив, не знаю, ун усе шутив раньше, айбо тепер му не до сміха, тепер за шутки отвічати прийдеся, бо люди чекают. То та дам му пару толкових совєту, оби видів, яка я розумна. Який файний хлоп, як ми ся любит! Не ото што муй старий чорт, лем жре та пердит, толку з нього вже 20 году ніякого! Нич не бірує, нич не хоче, телевізор позерат, газету читат  і даже ся не знає за «95 квартал». Йому ся новості май люблять, бо послє них мож по 50 грам каждий раз упити, має одговорку. Каже, што ся в державі бардак творит і ото го мерегує дуже, мусит стрес ізняти… і так уже 60 року стес знімат. Но та нич. Буду Володькови казати, най веселі новості одтепер чинят. Оби дідо пити перестав. Най анекдоти розказуют, май весело жити нам усім товди буде. А Володько спец у тому, як люди насмішити. І мені радость буде, і всюй чиляди українськуй! Чоловіки перестанут самогонку хлебтати, будут май много жун любити».

Так замріялася баба Анця, що й заснула. Прокинулася вже у столиці, коли їй на голову впала дволітрова пляшка з водою з верхньої полиці, бо поїздом дьоргнуло, коли зупинився у Києві.

Швиденько причесалася, помилася, переодягнулася в нову сукню і щасливо вдихнула столичного загазованого повітря на повні груди, вдоволена, що йде із президентом знайомитись.

«А ун дійсно май рузумний уд всіх, – вирішила вона для себе. – Усі на передвиборчу компанію гроші тратили, платили своїм людям, оби народ збирали, артистам, оби виступали, а Володько сам давав концерти та бабки збирав».

Що відбувалося далі? Чим закінчилася зустріч із Зеленським?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net