Як на Закарпатті проводяться голі весілля

Весільний бізнес на Закарпатті доволі розвинений, бо це – край, де працюють за кордоном, тобто знають, що таке долари

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Весілля для закарпатців – особливе свято, на яке чекають усі – і батьки, і сусіди, і родичі, і друзі наречених. Хоч наші земляки все частіше розлучаються, все одно щоразу весілля роблять так, ніби воно буває всього раз у житті… тож відповідно грошей на нього не шкодують.

Тож які особливості весіль на Закарпатті, які традиції досі збереглися, які курйози стаються під час одруження, у скільки обходиться нашим землякам організація свята?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з весільними ведучими  Едуардом Коваленком і Володимиром Гончаренком.

– Чи доводилося проводити тематичні, костюмовані  весілля?

Володя: У першу чергу зараз поєднуються наряди нареченої і дружок. Плюс враховується кольорова гама весілля. Відсотків 80 весіль зараз проводяться так. Метелики, краватки у хлопців такого ж кольору, як сукні у дівчат. Цим підкреслюється цілісність свята.

Едік: Для когось колір може мати свій власний символізм, як і пісня, під яку наречені вперше танцюють. Тематичні замовлення нам траплялися також. Це – така собі молодіжна тусовка у стилі стиляг, на яку приходили тільки найближчі друзі молодят. Були весілля у стилі 90-х, на які люди відповідно одягалися, просили нас підбирати таку тематику.

Володя: Були й чисто українські весілля, коли  на свято приходили у вишиванках і мала грати тільки українська музика, ми спілкувалися тільки українською.

Едік: Біло в нас також весілля у стилі 18+. Ті наречені одружувалися не вперше і вони сказали, що всі традиції вже проходили, тому їм потрібно максимально відірватися. У них була компанія  хардкортного формату.

Володя: Вони одразу заявили, що ми вже треті, з ким вони зустрічаються, тож поцікавились, чи ми беремось, чи їм іти шукати інших.

Едік: Їм потрібно було, аби не було ніякої цензури, щоб вільно вживалася ненормативна лексика. Ми вирішили, що нам це буде цікаво для власного досвіду, тому погодились.

Володя: Поставили тільки одну умову, що ми не вживатимемо нецензурні слова, а їм все було дозволено. Зрештою весілля вийшло  таким, що ми його згадуємо по цей день. До речі, ми завжди за щось нове і радіємо, коли клієнти хочуть урізноманітнити свято. Але відсотків 90 усе ж маємо весіль класичних з усім набором традицій.

Які найбільші і найменші весілля проводяться на Закарпатті? Які бувають на весіллях забобони? Скільки коштують послуги старости, оператора, музикантів, фотографа?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net