Коли закарпатські пляжі стануть цивілізованими

На Закарпатті просто райська природа, але вона дуже засмічена. І не лише ліси та береги водойм, але й самі ріки та озера. Після відпочинку та пікніків закарпатці залишають по собі і скло, і поліетилен, і тонни пластику, і навіть трупи домашніх тварин. Навіть взимку дехто приносить у відлюдні місця увесь свій непотріб.

Самі річки в нас також ніхто не чистить, а вони справді дуже засмічені і через це щороку Україну штрафують екологічні служби сусідньої Угорщини, яка через Тису приймає дуже багато відходів.

Але ж річкове дно завжди можна прибрати так само, як і береги. Для цього існує навіть спеціальна техніка. У Києві Труханів острів – масштабна велика відпочинкова зона, але на ньому завжди прибрано, а пляжні території вичищають від сміття за допомогою спеціальної машини (на фото). Також там багато смітників, велетенських металевих контейнерів і люди після відпочинку мають де залишити непотріб.

Тому, як бачимо, порядок у місцях відпочинку може бути. Звісно, для цього ми й самі маємо більше дбати про довкілля, адже всі відходи навіть якщо немає смітника можна забрати за собою додому.

А найбільших сміттярів усе ж варто притягати до відповідальності і розміри штрафів мають бути високими, бо інакше дисциплінувати людей просто не можна.

zakarpatpost.net