Як за тиждень залучити до Ужгорода 100 тисяч туристів

До Ужгорода скоро їздитимуть туристи не лише милуватися сакурами, але  й щоб побачити найкращі світові театральні вистави.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Таке цілковито реально.

Наприклад, найбільший театральний фестиваль світу, що відбувається у французькому місті Авіньйон. Свою історію він веде з літа 1947 -го року. Майже на місяць місто стає театральним майданчиком, де просто неба показують понад 300 вистав. І відвідують їх навіть не тисячі, а мільйони гостей! І місто при цьому менше від Ужгорода, в ньому проживає 92 тисячі осіб.

Або, ще один театральний фестиваль проходить у бельгійському Генті вже понад 160 років. Щороку в липні його відвідують понад 100 тисяч осіб на день, тоді як населення самого Гента – 233 тисячі.

Лише уявіть, що стільки гостей приїжджає до Ужгорода! Насправді місто можна зробити не лише театральною столицею України, але й одним із кращих творчих майданчиків Європи. Адже вона тут – поруч. І перший крок до цього вже зроблено ще у минулому році.

Яскравий, вражаючий і надзвичайно видовищний Перший Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем» організували у вересні минулого року до ювілею міста Ужгородська міська рада та газета «Неділя Закарпатські новини» . Подія пройшла з величезним успіхом і нічого подібного Закарпаття ще не бачило раніше. Свято театру було незабутнім і показало, що фестивалити можна успішно, пізнавально і цікаво. Тоді актори із Польщі, Словаччини, Румунії, Грузії та кращі театральні колективи з України протягом п’яти днів на різних локаціях показали ужгородцям та гостям міста сім вистав. Вистави відвідало більше тисячі глядачів.

У цьому році фестиваль став ще більш масштабним і розширив географію. Вистави показуватимуть в Ужгороді протягом цілого тижня. Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» збере аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. У одній із вистав зіграє міністр культури України, народний артист України Євген Нищук.

Отож, обов’язково приходьте! 17-22 вересня Ужгород стане головним театральним українсько-європейським майданчиком держави! Шквал приємних вражень і багато незабутніх емоцій вам гарантовано!

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net