Яку ягоду треба їсти по ложці цілий рік, аби мати бездоганну зовнішність

Постійна читачка газети «Неділя Закарпатські новини» поділилася з читачами фотографіями дивовижної краси, побаченої неподалік від Ужгорода.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Ми знайшли багато дуже солодкої смачної ожини. Ягоди неймовірно смачні. Я їх завжди заготовляю на зиму і заморожую. Ця ягода покращує пам’ять, наші бабусі називали її ягодою здоров’я, бо кажуть, що вона лікує 100 хвороб. А ще нам вдалося назбирати суниць.

Їх вважають ягодами краси і довголіття. Ці лісові вітаміни дуже люблять їсти ведмеді, вони були в меню навіть первісних людей. Суниці живлять шкіру і розгладжують зморшки, тому їх називають ягодами краси і довголіття. Але, аби мати бездоганну зовнішність, їх потрібно їсти хоча б по жменьці цілий рік», – розповідає ужгородка.

Крім того, на Перечинському полігоні багато шипшини. Вона ще не дозріла, але плоди вже сформувалися і зеленіють між листям.

«На шипшину ми прийдемо пізніше, восени. Ці північні апельсини чудово загоюють рани, якщо їх перемолоти і використовувати у вигляді компресів. Загалом шипшину вважають символом молодості, любові і краси. Наші пращури лікували нею навіть гангрену», – каже Оксана.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net