Карпатські горяни розповідають, що після двох-трьох курсів приймання диво-кореня чоловік не відпускатиме жінку з обіймів

Перстач прямостоячий, дикий калган, узик або зав’язний корінь – якщо вам невідомі ці назви, то потрібно терміново заповнити прогалину. Адже мова йде про справжнього цілителя, який творить дива, пише популярна на Закарпатті газета «Поради Здоров’я».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Карпатські горяни про нього добре знають і активно пропонують туристам. А дехто навіть їде його продавати на відомі курорти сусідніх областей.

Головною якістю калгану є зовсім інше – він покращує чоловічу потенцію і закарпатки хваляться, що він є найкращим у світі замінником віагри.

І рецептом ексклюзивно лише для читачів газети «Поради ЗДОРОВ’Я» поділилася баба Олена.

«Щоб подіяло, треба дотримуватися певних правил. Передусім коріння можна заготовляти лише навесні або на початку осені. Після викопування почистити, добре промити джерельною водою, нарізати і посушити. Після цього беру 5-6 корінців, заливаю літром 60-градусної самогонки і залишаю настоятися на 15 днів. Пляшку періодично потрібно струшувати. Приймати  препарат треба не так, як горілку, щоб оп’яніти, а як ліки – тричі на день по 25 крапель за півгодини до їжі, змішуючи з чаєм або чистою водою. Курс – триває до місяця. Після невеликої перерви (10-30 днів) можна повторити. Після другого-третього курсу навіть той чоловік, що вже давно забув про секс, не відпускатиме жінку з обіймів. Моєму дідові вже майже 70 років, а він усе ще повний сил!» – усміхається продавчиня диво-зілля.

Старовинна  легенда підтверджує, що жінка каже правду. Адже давні греки ще кілька тисячоліть тому лікували імпотенцію коренем калгану.

Отже, за оповідкою, лісовий бог Сатир приділяв величезну «увагу» чарівним  німфам, його інтерес до них  ніколи не згасав ніколи. Але врешті-решт  німфам набридла ця нав’язлива увага і вони звернулися до богів Олімпу.

Розгнівані боги відняли у Сатира «корінь зла» і джерело задоволення, розкидавши його по недоступним гірським вершинам. І той, що проріс у Карпатах, нащадки нарекли калганом або карпатським женьшенем.

Звичайно, це легенда, але істина в тому, що унікальні  властивості цієї рослини  відомі здавна. Нині також можна скористатися доступним засобом для фантастичної стимуляції потенції.

А ще горяни у відварі з цього кореня купали немовлят, щоб потім малеча дуже міцно спала. Приписували калгану  і магічні властивості:

«У нас у відварі з нього купають хворого: як має умерти, то умре зараз по купелі, а як має одужати, то стає йому легше по ній», – наголошує баба Олена.

Туристи купують калган охоче, навіть не торгуються. Вони переконані, що краще вживати народні засоби, ніж хімічні препарати, які викликають важкі наслідки.

Михайло СОЙМА

zakarpatpost.net