Site icon zakarpatpost.net

Неймовірно! Стало відомо, чи можуть бути люди вічно молодими

Дослідники зі США зуміли з’ясувати причину, з якої люди не можуть зберігати молодість вічно і з часом старіють. Як виявилося, подібний механізм для людини не передбачений самою еволюцією, пише Укрінформ.

Як стверджують автори цього дослідження, генетичні механізми, що перешкоджають біологічному старінню клітин, функціонують тільки до середніх років. До такого висновку фахівці університету Маямі прийшли у результаті масштабного вивчення аналізу активності генів, асоційованих із процесами старіння. Так, було визначено, що ті гени, які протидіють найбільш руйнівним і сильним процесам старіння, по досягненні людиною середнього віку просто перестають бути активними. Це і призводить до інтенсивного старіння організму.

«Білковий комплекс mTOR справляє істотний вплив на розвиток захворювань, пов’язаних із віковими змінами. Саме він може провокувати розвиток цукрового діабету, ожиріння, депресивні розлади і навіть онкологію», – переконані американські фахівці.

За словами вчених, дуже тривала молодість людського організму суперечить принципам еволюції, яка свого часу вирішила піти дещо іншим шляхом розвитку. А значить, без серйозних генетичних змін, які можуть стати реальними у майбутньому, продовжити молодість людини і домогтися збільшення тривалості її життя навряд чи вдасться.

zakarpatpost.net

Exit mobile version