Неймовірне смачне Тірамісу без яєць з маскарпоне на швидку руку

Складові на 8 порцій:

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Маскарпоне – 300 гр

Вершки жирні – 300 гр

Цукрова пудра – 350 гр

Вершки – 2 стол. л.

Кава – 150 гр.

Коньяк – 1 стол. л.

Какао-порошок – 1 стол. л.

Приготування:

Отже, спершу підготуємо необхідні нам складові. Для приготування тірамісу (без яєць) візьмемо печиво савоярді (дамські пальчики), сир маскарпоне, жирні вершки, цукрову пудру, свіжозварену ароматну каву, коньяк (або ром), а також трохи какао-порошку, хоча замість нього можна взяти тертий шоколад.

Приготуємо крем. У мисці з’єднуємо маскарпоне і цукрову пудру (її кількість беремо за смаком).
Віночком або лопаткою перемішуємо сир з пудрою до однорідності. За бажанням можете скористатися міксером, тільки збивати потрібно на мінімальній швидкості і зовсім недовго.

Жирні вершки переливаємо в більшу ємність і збиваємо. Аби вони добре збивалися, мають бути холодними, а також можна додатково охолодити ємність і віночки міксера.

Невеликими порціями в сирну масу додаємо збиті вершки. Усе акуратно перемішуємо.

Наш крем готовий.

Далі каву переливаємо в глибоку тарілку і додаємо в неї коньяк або ром. За бажанням, якщо ви не любите міцні напої, то можете алкоголь зовсім не використовувати.

У каву по одному занурюємо печиво, буквально на 2-3 секунди, бо воно швидко розмокає.

Далі викладаємо його щільним шаром на дно форми. Шар печива покриваємо кремом і розрівнюємо. Далі знову викладаємо шар печива і знову покриваємо його кремом.

Зверху тірамісу покриваємо шаром какао-порошку або тертим шоколадом. Відправляємо наш десерт в холодильник на 2-3 години або більше, тільки після цього крем трохи застигне і тірамісу буде легко розрізати на порції. Якщо ж нарізати його відразу, то шматочки будуть неакуратними.

От і все. Наш тірамісу готовий. Смачного! Більше цікавих новин  та нових рецептів читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net