Facebook вирішив видаляти “теорії змови” про вакцини проти COVID-19

Американська компанія Facebook через підготовку вакцинації проти COVID-19 вирішила банити шкідливу пропаганду “антивакцинаторів”.

Соціальна мережа видалятиме фейки про щеплення, а також посилить заборону на рекламу, спрямовану проти вакцин від коронавірусу, передає Daily Mail. Про більш суворі правила оголосив сам власник і засновник Facebook Марк Цукерберґ, пише  OBOZREVATEL

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

У компанії зазначили, що “теорії змови”, поширювані у всіх формах у соціальних мережах погано інформованими людьми, містять, зокрема, помилкове твердження, що вакцина проти коронавірусу нібито містить мікрочипи для стеження.

Facebook і раніше усував дезінформацію про коронавірус. Ще в жовтні компанія оголосила, що заборонить рекламу, яка відмовляє людей від вакцинації. Тепер правила поширюватимуться й на нові вакцини проти COVID-19.

Крім того, у соцмережі запустили кампанію інформування про пандемію.

Служба підтримки Facebook інформує про коронавірус

“Ми застосовуємо нашу політику для видалення дезінформації про вірус, яка може призвести до неминучої шкоди… Вона може містити помилкові твердження про безпеку, ефективність, складники чи побічні ефекти вакцин”, – заявили у Facebook.

Як приклад представники компанії привели фейки про мікрочипи в препараті й те, що безпека вакцин нібито перевіряється на конкретних групах населення без їхньої згоди • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост