Голову Закарпатської облради Петрова остаточно відправили у відставку

За дострокове припинення повноважень голови Закарпатської облради Олексія Петрова проголосували 43 депутати. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

Перед голосування за відставку Петров звернувся до депутатів і сказав, що сам складає повноваження. Таким чином, відбулося поіменне голосування у відкритому режимі.

Що відомо:

  • Олексія Петрова обрали головою Закарпатської облради 7 грудня 2020-го року. З квітня до грудня 2020-го року Петров перебував на посаді голови Закарпатської ОДА. З 2017 до 2019 він очолював департамент контррозвідки СБУ, був начальником управління СБУ в Кіровоградській області.
  • Сесія обласної ради 28 жовтня розпочалася з півгодинним запізненням. Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. Зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від “Рідного Закарпаття”. А голову Олексія Петрова від “Слуг Народу” відправили у відставку. За це рішення проголосували 35 депутатів.
  • Голова Закарпатської облради Олексій Петров засідання сесій обласної ради і 28 жовтня, і 4 листопада називає незаконними. Він звернувся до поліції та прокуратури.
  • “На сесії має бути мінімум 45 депутатів — тоді будемо працювати”. Про політичну ситуацію в краї розповів тимчасово головуючий на сесіях 28 жовтня та 4 листопада Володимир Чубірко.
  • Депутати планували провести сесію 6 листопада, однак на дверях у сесійну залу змінили замки. Вони провели збори депутатів у атріумі ОДА та обради. Учасники мали покинути будівлю через повідомлення про замінування, однак вони продовжили залишатися в атріумі, у той час як там працювали піротехніки з собаками. У підсумку, підписали звернення до президента України.
  • Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу скликати позачергову сесію 9 листопада. Натомість Олексій Петров видав розпорядження про перенесення сесії на 15 листопада. Після цього депутати вирішили зібратися також у цей день, а не 9 листопада, — розповів Суспільному депутат від “Європейської Солідарності” Денис Ман.
  • “Найважливіше питання, яке наразі мало б згуртувати депутатів Закарпатської обласної ради — питання бюджету”, — політолог Михайло Шелемба проаналізував політичну кризу.

ЗакарпатПост