На Закарпатті СБУ запобігла нелегальному вивезенню за кордон комплектуючих до військових літаків

Служба безпеки України, у ході реалізації комплексних заходів щодо запобігання та нейтралізації загроз у сфері обороноздатності нашої держави, запобігла незаконному переправленню через митний кордон авіаційних комплектуючих військового призначення.

Про це інформують у пресслужбі УСБУ в Закарпатській області. 

За даними слідства, до оборудки причетний мешканець Житомирської області, працівник ІТ сфери. Чоловік намагався приховано переправити до однієї з європейських країн допоміжну частину подвійного призначення. Це – запасна частина до радіолокаційної станції літака АН-26Б, яка разом з тим, може використовуватися як комплектуюча до літаків у військовій авіації.

Нелегальний вантаж  виявили у легковому автомобілі під час митного огляду  на пункті пропуску «Тиса».  Для уникнення викриття чоловік сховав «товар» за пасажирським сидінням,  в ніші для інструментів.

Наразі комплектуючу деталь вилучено. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення всіх обставин та причетних до оборудки осіб.

 ЗакарпатПост