В Ужгороді продають «гормон щастя» по 250 гривень за кілограм

На ринках обласного центру Закарпаття уже з’явилася ягоди, фрукти та овочі, на яких ще не настав сезон, зокрема і перша смачна полуниця.

Більше цікавого про дім, сад, город читайте у газеті «Господарські поради». Передплачуйте на своїй пошті: індекси – 68338; 76786

На центральному ринку Ужгорода, купити свіжу ягоду із теплої Греції можна по 250 гривень за кілограм.

Греція є головним постачальником полуниці в Україну. Поставляють свіжу ягоду прямими рейсами з цієї країни.

Полуниця багата на вітаміни групи В, А, С, Е, РР, К, сахариди, каротин, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, натрій, залізо, цинк, фосфор та органічні кислоти (яблучну і саліцилову), а також клітковину і пектини.

Полуниця покращує обмін речовин, збуджує апетит, нормалізує роботу кишківника, виводить з організму шлаки, токсини і солі важких металів.

А ще, допомагає схуднути та сприяє розщепленню жирів і нормалізації рівня цукру в крові, попереджає анемію, заповнюючи недолік заліза, оздоровлює серцево-судинну систему, сприяє розрідженню крові і запобігає утворенню згустків, також знижує ризик розвитку інфаркту, тромбозу та атеросклерозу.

Дієтологи наголошують, що полуниця є профілактичним засобом онкологічних захворювань, зміцнює зір і нервову систему, підвищує гемоглобін, знижує рівень холестерину.

Більше цікавого про дім, сад, город читайте у газеті «Господарські поради». Передплачуйте на своїй пошті: індекси – 68338; 76786