До Мукачева приїхало понад 14 тисяч переселенців, з них понад 4 тисячі дітей

Протягом війни у Мукачеві зареєстрували 14 тисяч 788 вимушених переселенців, з них 4156 – діти.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778

2966 людей поселили у муніципальне житло, майже 12 тисяч переселенців прийняли місцеві жителі, повідомляє міська рада Мукачева.

Через гуманітарний центр в Центрі громадськості та національних культур надають в середньому 500 за день пакетів допомоги для вимушених переселенців.

Серед вимушених переселенців і родина Максима Чечуліна  –  сім’я переселенців з Луганська. У подружжя двоє дітей, від війни вони втікали двічі, спочатку з Луганська до Харкова, потім на Захід України. В Мукачеві дружину Максима госпіталізували до міської лікарні, хвороба яку колись подолала жінка знову нагадала про себе. Нині його Олена в онкологічному відділенні, а він разом з волонтерами допомагає іншим родинам переселенців. Щодня, на своїй машині доставляє продукти харчування та гуманітарну допомогу, у гуртожитку де мешкає родина Максим завжди на підхваті, допомагає в усьому та не цурається жодної роботи. Мріє про день, коли він із сім’єю зможе повернутися додому відбудувати своє місто. Як бути корисним,  якщо ти сам переселенець – історія Максима цьому нас навчає.