Найзатребуваніші професії після війни: прогноз експертів

Найважливішими професіями у повоєнній Україні будуть ті, які пов’язані із будівництвом. Про це розповіла в інтерв’ю «Українській правді» директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Україна почне відбудовуватися після російської агресії, тому професії будівельників та усіх, хто пов’язаний із цією галуззю, стануть найголовнішими у країні. «Одне робоче місце в будівництві – це шість-сім робочих місць в суміжних галузях, які обслуговують будівельну галузь», – пояснила Лібанова, пише Главком

Вона зазначила, що роботи буде багато – це відбудова мостів, доріг, аеродромів, підприємств: «Будівництво буде величезним».

Після будівельної галузі на другому місці за популярністю виявляться професії, пов’язані із харчовою промисловістю. «У України дуже класне аграрне підґрунтя, але немає переробної промисловості в таких масштабах, у яких вона мала б бути. Скажімо, єдине, що ми зробили виняткове – вже не возимо соняшник, а вивозимо олію», – нагадала очільниця Інституту демографії.

Крім того, оскільки в Україні було багато виробництв, пов’язаних із європейським ринком, вони також будуть відновлюватися після війни, оскільки без української складової зупиняються заводи у Європі.

Також Лібанова висловила сподівання, що в Україні відновиться машинобудування. Директорка Інституту демографії переконана, що дуже швидко буде розвиватися у повоєнній Україні військово-промисловий комплекс. «Я не думаю, що ми двічі наступимо на ті самі граблі», – наголосила Елла Лібанова.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у інтерв’ю ВВС зазначив, що загальні збитки нашої держави, зважаючи на довгострокову перспективу, значно перевищать суму в 1 трлн доларів.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост