На Закарпатті планують збудують тимчасове житло для переселенців «Паляниця Дім»

В Україні збудують центри тимчасового житла для українців, які втратили свій дім внаслідок війни, «Паляниця Дім».

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778

Для реалізації проєкту будуть використовувати міцні геодезичні куполи — вони не потребують фундаменту і мають вільне планування, якісну звукоізоляцію, енергоефективність та вентиляцію. У центрі зможуть жити від 1 до 6 людей.

Будівництво таких будинків-куполів передбачає використання на 60% меншої кількості матеріалів, порівняно з прямокутними будинками такої ж самої площі. Таким чином, на зведення одного центру знадобиться близько 6 тижнів, повідомляє PLATFOR.MA

Кожне містечко матиме магазин, їдальню, зони для відпочинку і центри з надання медичної та психологічної допомоги. Вартість будівництва одного центру разом із облаштуванням складає приблизно 550 тис. євро. У перспективі такі центри для переселенців побудують у Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях — на першому етапі це буде щонайменше 250 будинків у безпечних регіонах України.

Компанія закликає долучитися до реалізації проєкту. Якщо ви — інвестор, представник благодійної організації, медичний працівник або будівельник, пишіть на адресу: [email protected].