На Закарпатті планують збудувати модульне містечко для переселенців

Керівництво Закарпатської облради обговорило будівництво модульних будинків для внутрішньо переселених українців з представником чеської організації «Карітас» в Україні Мухаммедом Хаммаді та його асистентом по проєктній діяльності Іванною Марків. Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Зокрема, планується не лише звести нові будинки, а й реконструювати соціальні приміщення з житлового фонду облради. У такому разі переселенці матимуть змогу розміститися не в школах, а у зручніших умовах, а учні зможуть повернутися до навчання офлайн.

У “Карітасі” зауважили, що ці будівлі мають розташовуватися неподалік магазинів, аптек та соціальних обє’ктів. Вже після війни ці поселення можуть бути релоковані і використані для потреб громади. В облраді їх хочуть залишити для людей з обмеженими можливостями.

Закарпатська обласна рада, у свою чергу, має взяти на себе питання із земельними ділянками, на яких будуть споруджуватися модульні будинки. Як варіант розглядається європейський проект будівлі з однією великою центральною спільною кімнатою і кількома кімнатами для проживання. А також — кілька гуртожитків та медзакладів, які потребують ремонту даху і кімнат.

«На цьому етапі потрібно визначитися, чи ми більше будуємо, чи реконструюємо і як раціональніше розпорядитися коштами, які виділяються на ці потреби. Оскільки йдеться про грантові кошти, то ми не будемо проводити конкурс, нам важливо отримати кінцевий продукт і бути впевненим, що вся документація відповідає українському законодавству», — зауважив голова Закарпатської облради.

Облрада спільно з представниками фонду домовилися створити робочу групу. Вони займуться підбором комунальних закладів, які можна буде облаштувати під поселення переселенців. Очолить групу заступник голови облради Василь Дем’янчук.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост