Кількість IT-фахівців у Закарпатті з початку війни зросла у 15 разів

Кількість IT-фахівців у Закарпатській області з початку повномасштабного вторгнення зросла у 15 разів, розповіла СЕО Закарпатського ІТ-кластера Жанна Капіца.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

«До 24 лютого передумов для того, щоб на Закарпатті було створено ІТ-кластер, не було. Тому що, за різними даними, на території області перебувало близько 2000 айтівців, і більшість із них була сконцентрована в Ужгороді», — розповіла Капіца в інтерв’ю DOU. З 24 лютого, за її словами, до області приїхало 30 000-35 000 айтівців.

Вона повідомила, що з квітня до Закарпатського IT-класстера приєдналися близько 50 компаній та 100 ФОП. Ще близько 100 компаній, за її словами, зацікавилися резидентством. Заявки також подали близько 300 ФОП, для яких напрацювали окремий механізм резидентства.

ФОП, за словами голови кластера, мають право користуватися усіма преференціями, можливостями, знижками.

Серед членів кластерів компанії Smart-UI, Precoro Inc, Caspio, Grid Dynamics, Азбука IT, SCS, Bograch technologies, HebronSoft, CYBRIDGE TECHNOLOGY, Simcord та інші. Деякі компанії, як Sigma, Intellias, EPAM, SoftServe, Astound є також резидентами інших кластерів.

Деякі резиденти Дія City є резидентами Закарпатського ІТ-кластера та можуть бути паралельно і там, і там.

«Учасниками кластера можуть стати всі бажаючі IT-компанії та незалежні спеціалісти, які вже перебувають на Закарпатті постійно чи тимчасово чи планують невдовзі переїхати. Це як компанії із найманими працівниками у штаті, так і ФОП. Ні податкове, ні фізичне резидентство не є обов’язковими умовами для участі у ІТ-кластері», — каже Капіца.

Джерело: dev.ua

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост