Ляльки у відпустці! Виставою «Казка про Лад» Закарпатський театр ляльок закрив 41-й театральний сезон

Закарпатський академічний обласний театр ляльок закрив театральний сезон, і чекає глядачів вже на початку осені.

За цей рік, попри війну, театрали відіграли десятки вистав, брали участь у фестивалях, зокрема, з успіхом виступили у словацькому місті Кошице на  Міжнародному фестивалі VIRVAR.

У неділю 26 червня Закарпатський академічний обласний театр ляльок урочисто закрив свій 41 театральний сезон. Була влаштована лялькова фотозона перед театром, у фоє в очікуванні початку вистави  актори грали з дітками в екологічну гру, також й перед виставою була проведена ековікторина.

А завершували сезон лялькарі виставою авторства заслуженого артиста України Олександра Куцика за мотивами української народної казки «Казка про Лад». Директор-художній керівник театру Мирослав Петій  та головна режисерка, заслужена артистка України Наталія Орєшнікова  тепло попрощались з глядачами до наступного, 42 театрального сезону, який зустріне глядачів з новими яскравими постановками  й, як щиро всі сподіваються, у мирній Україні.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни творчий колектив обласного театру ляльок «Бавка» лише на короткий термін призупинив роботу.

Виїзні та стаціонарні благодійні вистави для дітей-переселенців та їхніх батьків театр «Бавка» почав організувати з перших тижнів війни.

А вже на початку жовтня, «Бавка» готується до відкритого дистанційного фестивалю для дітей «Інтерлялька -2022», який цього року відбуватиметься в оновленому онлайн форматі 1-4 жовтня.

Закарпатпост