«Лікарі без кордонів» з різних куточків світу надають медичні послуги на Закарпатті вже понад 4 місяці

Після повномасштабного вторгнення в Україну прибули співробітники міжнародної організації «Лікарі без кордонів». Уже понад 4 місяці медики-добровольці з різних куточків світу допомагають, надають медичні послуги та консультації людям, які постраждали від війни.

дай оголошення в газету РОБОТА ГРОШІ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький зустрівся та особисто подякував представникам іспанської філії організації, які працюють на території Закарпаття та в інших регіонах України, поспілкувався з новим головою місії Пауло Міланезіо та відповідальним за проєкт в Ужгороді медичним представником Імедом Айшером.

За його словами, у перші дні війни наші медичні працівники та представники «Лікарів без кордонів» відчули, наскільки сильним було навантаження на галузь охорони здоров’я регіону у зв’язку зі збільшенням кількості вимушено переміщених осіб. Це стосувалося і допомоги українцям, які у стресі, у страху та переживаннях проводили по кілька діб на кордоні, намагаючись виїхати з країни, і подальшої психологічної підтримки постраждалих від бойових дій, і консультації сімейних лікарів.

«Загалом медичних питань виникає зараз чимало, але є порозуміння та усвідомлення, що «Лікарі без кордонів» та лікарі Закарпаття тримають єдиний фронт, допомагають одне одному», – зазначив Мирослав Білецький, повідомляє Закарпатська ОВА

ЗакарпатПост