Закарпаття вшановує захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний наголошує, що «насправді кожного дня ми маємо згадувати про ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою свободу.

Не існує правильних слів чи слушних моментів, коли йдеться про втрати. Бо це зламані долі конкретних людей, які для своїх рідних були цілим Всесвітом.

На жаль, герої вмирають. Вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються нашим духовним орієнтиром і прикладом для прийдешніх поколінь українців. Але їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі. 

Схиляю голову і розділяю разом із близькими та рідними біль непоправної втрати. Дякую за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Так твориться історія і формується нація, якими захоплюватиметься світ.

Обіцяю, жодна жертва не стане марною – ми продовжуватимемо боротьбу до нашої Перемоги.

Стоїмо зі щитом. Памʼятаємо всіх, хто на щитах.

Вічна памʼять Героям!», – йдеться у дописі Залужного на сторінці Генерального штабу ЗСУ.

На Закарпатті сьогодні також вшановують полеглих захисників Іловайська та незалежності України.

В Ужгороді на Пагорбі слави віддали шану героям до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Понад 100 волонтерів, військових, силовиків та представників влади підняли молитву і поклали квіти до могил загиблих закарпатців. На жаль, з часу початку другої фази війни 24 лютого 2022 року, могил захисників України із Закарпаття, які віддали життя за свободу Батьківщини, значно побільшало…

У ході мітингу-реквієму гімн України та тужливі композиції виконала ужгородська оперна співачка Галина Гаврилко.

Закарпатпост