На Закарпатті підтоплені вулиці й підвали у будинках: як усувають наслідки негоди

В Ужгороді через дощі підтопило декілька вулиць, дворів і підвалів у будинках. Правоохоронці та комунальники перекрили рух транспорту. Станом на 16:00 11 грудня до рятувальників надійшло 37 звернень про підтоплення дворів та підвалів. Про це повідомив речник ДСНС Закарпаття Федір Філіп.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

За його словами, рятувальники відкачували воду два дні: ввечері 10-го грудня, а також зранку і вдень 11-го, повідомляє Суспільне.

На вулиці Грушевського підтопило дорогу. Рух транспорту обмежили, встановивши відповідні знаки. Водії автомобілів об’їжджали ділянку поруч — через подвір’я магазинів та парковки.

У мікрорайоні Радванка підтоплене перехрестя кількох вулиць. Одна з них — Дворжака. Тут патрульні поліцейські перекрили рух. Ужгородець Петро цією вулицею йшов додому. “Мусив підкочувати штани. Ноги повністю мокрі. Намочив ноги. Коли дощ, то тут постійно таке. Каналізації нема”, — розповів чоловік.

На вулиці Миколи Стражеска течія розмила асфальт. Підтопило вулиці і в селі Минай біля Ужгорода.

Станом на 16:00 11 грудня рятувальники відкачали воду з понад 20 дворогосподарств та підвалів, — розповів Суспільному речник ДСНС в області Федір Філіп.

Відкачували воду в дворах та підвалах в Ужгородському, Мукачівському, Хустському та Берегівському районах. Внаслідок підняття рівня води в річці Боржава стався перелив автодороги між селами В. Комˈяти — Шаланки протяжністю близько 100 метрів.

“Роботи ще тривають, оскільки на лінію 101 надходять повідомлення про підтоплення нових дворогосподарств і підвальних приміщень в окремих населених пунктах. Це відбувалося внаслідок захаращення водовідвідних систем, річки поки проблеми не створювали, але ситуація з гідрологічним режимом нестабільна”, — зазначив речник ДСНС Закарпаття.

ЗакарпатПост