Не дав ворожому десанту висадитись у Гостомелі: історія підполковника Богдана Лещишина

З дитинства Богдан мріяв піти стопами свого хрещеного і стати військовим. Тому, довго не роздумуючи, він вступив до Військового інституту внутрішніх військ МВС України. У травні 2014 року він вирушив на передову, щоб захистити нашу країну.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

2018 року, пройшовши складний відбір, підполковник поповнив ряди 4-ї бригади оперативного призначення НГУ. Після чого разом із родиною переїхав до Гостомелю. Саме там у перший день повномасштабного вторгнення Лещишин разом зі своїми побратимами не дав ворожому десантові висадитись в аеропорту “Антонов”, пише телеграм-канал Правда Геращенко.

12 березня очолювана ним бронегрупа мала об’єднатися з підрозділами ОМБр ім. Чорних Запорожців і закріпитись біля села Гута-Межигірського, щоб не дати ворогові пройти. У перші хвилини наші воїни знищили три російські БМП та біля взводу піхоти. У бою ворожий уламок поранив підполковника у стегно, а пізніше він отримав акубаротравму, але продовжив командувати підрозділом.

Незабаром позиції гвардійців накрили залпи ворожих “Градів”. Поранення виявилися надто важкими, і він загинув на полі бою. За особливу мужність та героїзм Богдан Лещишин удостоєний звання Герой України.

ЗакарпатПост