У США готуються визнати чвк «вагнер» терористичною організацією

Кухар путіна зарвався. США готують контрудар за чвк «вагнер»

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Білий дім серйозно непокоїть активність російських найманців за кордоном. Конгрес готується визнати “вагнер” терористичною організацією.

Ми розповідаємо, як найманці підтримують маріонеткові режими та контролюють видобуток ресурсів:

▪️чвк «вагнер» веде діяльність у 9 країнах Африки. Основні зони інтересів у Лівії, Судані, Мозамбіку, Малі, ЦАР та Мадагаскарі. Найманці пригнічують рухи повстанців проти російської присутності та контролюють видобуток нафти, газу, золота, алмазів та урану.

▪️У ЦАР «Вагнер» отримав статус інструкторів режиму президента Туадери, який контролює лише близько 1/3 території. 2020 року, після успіхів повстанців, на допомогу «вагнерівцям» було направлено військовий контингент Росії.

▪Кількість загонів «вагнера» в Африці становить не менше 5 000 осіб.

▪️У Лівії у 2 000 «вагнерівців» на озброєнні є навіть ЗРК «Панцир-С1», бойова авіація – МІГ-29 та Су-24. Їхні бази на схід та південний схід від столиці. Фактично це військово-морський і два повітряні плацдарми на південному кордоні з НАТО.

▪️За повідомленнями ЗМІ діяльність ЧВК у Лівії та Судані підтримує одна з країн Близького Сходу, яка має тісні відносини з кадировим.

▪️Санкції США обмежили доступ пригожину до зброї та ресурсів на міжнародному ринку, але на допомогу «вагнеру» прийшла КНДР, яка вже поставила їм ПТУРСи та артснаряди. Ці боєприпаси використовуються як в Україні, так і проти інших країн.

Щупальці пригожинської ЧВК розрослися настільки, що США просто не можуть їх далі ігнорувати. Путін так довго домагався, щоб американці помітили його роль на міжнародній арені. Ну ось і досяг.

📷 AP

ЗакарпатПост