19-річний нацгвардієць Роман Гломба перетворив шість російських літаків на металобрухт

“Запорізький месник”: 19-річний нацгвардієць Роман Гломба перетворив шість російських літаків на металобрухт

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Нацгвардієць Роман Гломба родом із Івано-Франківської області, і у свої 19 років він – Герой України. З початку повномасштабного вторгнення воїн із позивним “Бандит” став буквально грозою окупантів, збивши чимало ворожих літаків, пише телеграм-канал Правда Геращенко.

Експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу Віктор Кевлюк назвав історію Романа однією з найнеймовірніших — він перший солдат термінової служби, який отримав найвищу відмінність.

“російські пілоти просто тікають, як дізнаються, що в зоні чергує “Бандит”. Якщо наша нація має таких гвардійців, ми переможемо”, — написав він у Facebook.

Роман Гломба прикривав від повітряного нападу позиції наших захисників поблизу села Мала Токмачка, Запорізької області. За час служби він вразив сім ворожих цілей – шість літаків та крилату ракету. За це у соцмережах бійця назвали “Запорізьким месником”.

“Мене стали так називати після того, як я знищив три літаки. У принципі, мені подобається, моїм товаришам – теж. Але головне, що це має результати – менше ворожих літаків руйнуватимуть наші міста, а пілоти Росії знатимуть, що їхній виліт може бути останнім”, – писав Роман у Facebook.

20 червня 2022 року Роману Гломбу надали звання Герой України. До цього нацгвардійця нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

ЗакарпатПост