В Ужгороді прикордонники не хотіли випустити з країни хлопця із особливими потребами

Дуже неприємна ситуація днями трапилася із закарпаткою на КПП “Ужгород-Вишнє Нємецьке”.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50


До редакції ЗакарпатПост звернулася хустянка Оксана Липчей. Вона розповіла, що зіштовхнулася з людською байдужістю та непорозумінням з боку персоналу КПП.

“Ми з сином їхали до Чехії на зустріч із батьком. Йому 23 роки. Але він – із особливими потребами. Мали необережність забути вдома пенсійне посвідчення. Він інвалід 1 групи Б, – розповіла вона. – Просила прикордонника, чи не можна надіслати йому документ через Вайбер. Тим більше, що ми їздили вже не раз. Та він сказав, що не можна. Нас висадили з автобусу о 3 годині ночі! І робіть, що хочете!”

За словами жінки, візуально те, що хлопчик із особливими потребами, побачити можна. Тобто, одразу видно, що він не може бути призовником.

“Дитина ледве стояла на ногах! Я була в шоці! – додала вона. – Ніхто не запропонував нам навіть стільця, хоча всі бачили, що дитина хвора! Які ж у нас права в особливих людей???”.

Відтак мама з сином пів години чекали на таксі, аби воно відвезло їх знову додому… а автобус із іншими пасажирами поїхав.

Це трапилося у ніч із 11 на 12 січня. За таксі хустянка заплатила 1500 гривень!!!

Жінка в розпачі і каже, де ж людська елементарна гуманність, де моральні якості?

“Хочу, аби інші матері не зіштовхувалися з такими ж проблемами, як я, із таким хамським ставленням!”, – наголошує вона. – За кордоном у нас ніколи не просили посвідчення, всюди без слів пропускали!”.

ЗакарпатПост