31-річний командир батальйону прижиттєво став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького

Легенда та гордість Січеславської бригади: 31-річний командир батальйону прижиттєво став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Віталій Бохонок народився у селі Павлівка Миколаївської області. Закінчив Інститут фізичної культури та спорту та військову кафедру Миколаївського націуніверситету імені В.О. Сухомлинського. Тоді ж отримав первісне офіцерське звання – молодший лейтенант. Захоплювався футболом та футбольною аналітикою, пише телеграм-канал Правда Геращенко

З 2014 р. Віталій служив у Десантно-штурмових військ ЗСУ. У складі 79-ї бригади брав участь у АТО/ООС. За високий професіоналізм та мужність у 2019 році отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

З 2022 року майор Бохонок служив командиром 2-го батальйону 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. З перших днів повномасштабного вторгнення брав участь в обороні українських земель від рашистів, за що був нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та І ступенів.

25 липня 2022 року, виконуючи бойове завдання біля селища Зайцеве Донецької області, офіцер отримав тяжкі поранення. Через 4 дні Віталій помер у лікарні.

“Мій Герой, моє життя, мій Всесвіт… Він був прикладом для бійців і побратимів. Мудрий, розумний, освічений і Святий”, – каже його дружина Лариса.

“Високопрофесійний, зважений, спокійний, сміливий, рішучий. Він завжди йшов уперед, мотивуючи особовий склад своїм прикладом. Не пробачимо! Помстимося!”, – Згадують про полеглий побратими з бригади.

18 листопада 2022 року майору Віталію Бохонку було надано звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”.

ЗакарпатПост