Країни Європи підписали Талліннську декларацію про масштабну підтримку України

Міністри оборони 9 країн підписали угоду про військову допомогу.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Ми розповідаємо, які головні зобов’язання взяли він країни-учасниці:

🇩🇰Данія
600 мільйонів євро та продовження програм навчання українських солдатів.

🇨🇿Чехія
Збільшення обсягів поставок великокаліберних боєприпасів, гаубиць та БТР. Країна стане головним майданчиком для ремонту техніки.

🇪🇪Естонія
155-мм гаубиці FH-70, 122-мм гаубиці D-30, машини підтримки артилерійських частин, сотні протитанкових гранатометів Carl-Gustaf M2 на 113 мільйонів євро.

🇦🇹Латвія
ЗРК Stinger, два вертольоти M-17, кулемети, БПЛА та запчастини для гаубиць M109. Країна також навчатиме 2 000 українських солдатів за різними програмами.

🇱🇹Литва
ЗРК L-70, два вертольоти Мі-8, антидрони, оптика, тепловізори та БПЛА. Загальна сума пакету – 125 мільйонів євро.

🇵🇱Польща
Рота Leopard 2 та 1000 снарядів, 155-мм гаубиці KRAB. Також Варшава створює коаліцію країн-донорів щодо постачання німецьких танків.

🇸🇰Словаччина
Окрім постачання важкого озброєння, країна продовжує домагатися від союзників дозволу на постачання танків, БМП, систем ППО. Країна готова розширити програми навчання бійців ЗСУ.

🇬🇧Британія
Танки Challenger 2; 155-мм САУ AS90; БМП; БПЛА, ракети GMLRS та Starstreak; 600 ПТУРС Brimstone. На навчання 20 тисяч солдат ЗСУ залучить 600 мільйонів фунтів.

Захід усвідомив, що допомагаючи перемогти Україні, він забезпечує власну безпеку.

Талліннська дев’ятка також закликала й інші країни наслідувати їхній приклад і якнайшвидше прийняти свої пакети підтримки. Мета декларації позначена так – «…забезпечити перемогу України на полі бою у 2023 році».

ЗакарпатПост