Десятки бойових вильотів та сотні врятованих життів: історія капітана Єгора Середюка

Народився майбутній захисник у Миколаївській області. З ранніх років брав приклад зі своїх батьків-військових і мріяв піти їх стопами. У 2018 році Єгор закінчив ХНУПС ім. Кожедуба, а у вересні 2021 року отримав звання капітана.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

У свої 26 років Єгор Середюк був командиром авіаційної ланки 299 БрТА. Він закохався у свою професію, тому під час кожного вильоту викладався на всі 100%, повідомляє Антон Геращенко.

Наприкінці лютого 2022 року він планував ротацію на Донбас. Перед від’їздом Єгор із дружиною Тетяною та донькою Євою планували відвідати батьків. Проте Захисник відправив їх раніше, і повномасштабне вторгнення застало родину у різних точках України.

“Обіцяв відвідати нас за першої ж нагоди. Свою обіцянку дотримав… А я вкотре пораділа, наскільки донька схожа на Єгора — зелені очі та батьківська посмішка”, — згадує дружина Героя.

За перші тижні повномасштабного вторгнення Єгор виконав понад 25 бойових вильотів. Кожен – неймовірно ризикований, результативний, який урятував сотні життів.

“Люблю вас, напишу пізніше”, – це повідомлення було своєрідною кодовою фразою в родині Середюків, яку Єгор писав перед вильотом. Так було й 15 квітня. Через кілька годин Тетяна терпляче чекала на заспокійливе повідомлення “Повернувся, живий”, але воно так і не надійшло. Єгор загинув поблизу Ізюму, Харківської області, повертаючись із бойового завдання.

За особисту мужність та героїзм Єгора Середюка нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а також удостоєно звання Герой України з присвоєнням ордена “Золота Зірка”.

ЗакарпатПост