Мер німецького міста Дармштат заявив, що й надалі допомагатиме Закарпаттю

Йохен Парч: «Дармштадт і надалі підтримуватиме Ужгород. Мешканці Дармштадта не втомилися від цієї підтримки»

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Про це обербюргермайстр Дармштадта сказав сьогодні під час свого виступу у сесійній залі Ужгородської міської ради.

Починаючи із 24 лютого 2022 року, у цьому німецькому місті щосуботи проводять мітинги на підтримку України.

Йохен Парч відзначив, що багато європейських політиків, зокрема й німецьких, не сприймали всерйоз загрозу збройної агресії росії. Ніхто до останнього не вірив, що росія нападе на Україну. Хоча були Чечня, Грузія, Сирія…

«Будьте певні, особисто я і багато людей у Німеччині розуміють і точно знають, що демократія і свобода Німеччини, а також Європи, захищається в Україні. Ми зробимо все, щоб допомогти. Україна має виграти цю війну.

Дармштадт має 16 міст-побратимів, я був у багатьох містах у різних країнах світу – США, Італії, Франції, Іспанії та інших. Однак жодна подорож не схвилювала мене так, як візит до Ужгорода», – сказав у своєму виступі Йохен Парч. Відчутно, що Ужгород живе в умовах війни, хоча тут і нема бойових дій.

Додав, що ніхто не міг собі уявити, що в Європі буде вестися така руйнівна війна, війна терористичної армії проти цивільного населення, жінок, дітей.

Йохен Парч розповів, що зараз у Дармштадті проживають 2000 біженців з України, переважно жінки з дітьми. Запевнив, що місто й надалі надаватиме їм прихисток та допомагати з усім іншим – так довго, як це буде потрібно.

Мер німецького міста подякував керівництву Ужгорода, депутатам за співробітництво та дружні стосунки, висловив сподівання у подальшій співпраці в науковій сфері, галузі охорони здоров’я, економіці.

На знак дружби Йохен Парч передав міському голові Ужгорода Богдану Андріїву символічний прапор, який об’єднав у собі стяги України та Німеччини.

За вагомий особистий внесок у майбутню перемогу України над російськими загарбниками, згуртування мешканців Дармштадта для допомоги та підтримки Ужгорода Богдан Андріїв вручив обербюргермайстру Дармштадта Йохену Парчу Почесну відзнаку Ужгородської міської ради.

Нагороду рішенням сесії міськради німецькому другу нашого міста присвоїли до Дня Ужгорода у 2022 році, однак Йохен Парч не мав можливості тоді приїхати.

Нагадаємо, Дармштадт – німецьке місто-побратим Ужгорода із 1992 року. Із перших днів повномасштабної війни і досьогодні надає гуманітарну допомогу Ужгороду – для підтримки вимушених переселенців, комунальних підприємств, медичних закладів, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост