Сьогодні – День Конституції України

28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Сьогодні ми знову захищаємо нашу незалежність і нашу Конституцію, зі зброєю в руках і кожен на своєму фронті: інформаційному, дипломатичному та економічному.

Українці сьогодні виборюють основне конституційне право. Це право – жити! Жити щасливо, вільно і цивілізовано у суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій державі, а не як темні невігласи у федерації варварства, терору та зла.

Українські захисники, боронячи Батьківщину, відстоюють і кожну статтю Основного Закону: «Закону сили права, а не права сили, і Закону, якого дотримуються, в країні, яка поважає гідність і свободу людей».

Щороку цей день є вихідним в Україні згідно зі статтею 73 «Кодексу законів про працю». Проте через дію воєнного стану та повномасштабну війну набули чинності норми, прописані у статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», де прописано, що всі додаткові вихідні в країні скасовуються.

Оскільки 2023 року День Конституції України припадає на середу, він буде робочим.

ЗакарпатПост