Держекоінспекція Закарпаття виявила у природо-заповідному фонді на Тячівщині збитки на величезну суму                     

 У результаті проведення заходів щодо запобігання правопорушень природоохоронного законодавства та за інформацією громадських екологічних інспекторів працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області провели огляд лісових насаджень поблизу с. Добрянське Тячівського району, де виявили пні від незаконно зрубаних дерев, зафіксувавши їх кількість та діаметри.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Після опрацювання було  встановлено, що несанкціоновану рубку скоїли на території природо-заповідного фонду, а саме заказника місцевого значення «Тересвянська долина», яка належить одній з філій ДП «Ліси України» на Тячівщині.

На місце події виявлення порушення працівники Держекоінспекції викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, які за даним фактом повинні внести відомості в ЄРДР та провести розслідування.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Михайло Банк, за фактом незаконної рубки нараховано збитки у розмірі понад 7 мільйонів гривень.

Матеріали направлені у правоохоронні органи  для подальшого реагування.

Згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу.

ЗакарпатПост