На пошті в селі Монастирець залишилася працювати одна людина, інших листонош «оптимізували»

Масштабну кадрову оптимізацію проводить «Укрпошта». Повідомлення про скорочення штату отримали у багатьох поштових відділеннях по всій країні. А відтак уже в серпні-вересні чимало населених пунктів – залишаться без поштарів.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

А ось що відповідає Укрпошта на ці скорочення: з відповіді прес-служби АТ “Укрпошта” на запит ТК “Інтер”: Багато людей переїхало в інші регіони чи закордон, магазини та маленькі бізнеси десь закрились, десь релокувались. Відповідно з цим і змінюється попит на послуги. Оскільки “Укрпошта” не має дотацій від держави і всі свої витрати покриває самостійно, нам важливо зберігати ефективність роботи і прибутковість.

Кричуща ситуація і в селі Монастирець на Хустщині. Про це повідомив Юрій Горват.

«В Монастирецькому відділенні поштового зв”язку залишилася працювати одна людина, інших листоношів поскорочували, бо для керівництва Укрпошти виявилося нерентабельно утримувати працівників пошти. Доставкою поштової кореспонденції, пенсій, соціальних допомог, субсидій, квитанцій на оплату електроенергії, всім цим займалися листоноші. Тепер  одна людина, та ще на мінімальну зарплату, обслуговувати населення більше 3 тис. чоловік фізично не може, адже відстань населеного пункту складає 10 км. від села Монастирець до села Медвежий, багато людей мешкає в гірських віддалених від центру місцях.

Вже в липні мешканці села відчули незручності, бо вже додому їм нічого не принесли, а довелося самотужки йти до відділення пошти за пенсією, субсидією, соціальною допомогою, чи навіть отриманням поштової кореспонденції. В цьому безпосередньо я переконався і на собі, щоб отримати поштові листи з Хустського районного суду мені довелося піти на пошту за їх отриманням, бо зателефонувала працівник пошти Люба Іванівна.

А тепер уявіть ситуацію водія за порушення ПДР поштрафували вислали постанову про накладання штрафу, якщо штраф не оплачений протягом 15-ти днів тоді сума штрафу подвоюється, або людина своєчасно не отримала лист, чи прийшов виклик з’явитися на визначений час та дату, а людина цього листа не отримала, чи отримала його із запізненням. А теперь беріть ситуацію, коли інвалідам чи особам похилого віку, доводиться йти на пошту за своєю пенсією чи субсидією, а стан здоров”я підводить.

Здається, що за знедолених простих людей ніхто не думає. Незнаю, чим думають від кого залежить прийняття рішень, але все якось робиться не для блага людей, а навпаки проти людей.  Спочатку ФАПи позакривали, тепер зайвими виявилися листоноші. Створили ОТГ, наштампували масу непотрібних для людей посад, а тих, що найбільше  необхідні для обслугогування  населення поскорочували.

Тай місцева влада виявилася бездієвою, бо не зуміла відстояти листонош в населених пунктах громади.

Як депутат Горінчівської територіальної громади від села Монастирець звертаюся до всіх державних органів влади та посадових осіб, хто може допомогти, посприяйте в тому, щоб повернути посади листонош в Монастирецьке відділення поштового зв’язку», – наголошує Юрій Горват.

ЗакарпатПост