Живі вітаміни з мікрозелені: ідеальне зміцнення для організму взимку

Звичайна зелень завжди була важливим компонентом здорового харчування. Але мало хто знає про користь мікрозелені для організму людини і можливості її вирощування в домашніх умовах. В цій статті ми розповімо про переваги мікрозелені та дамо декілька порад щодо її вирощування, пише газета «Поради Здоров‘я».

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Мікрозелень – це невеликі росточки рослин, які зростають з насіння всього протягом кількох днів. Вони мають насичений смак і багаті на поживні речовини, що робить їх прекрасною доповненням до різноманітних страв.

Часто люди під впливом реклами, і так званих «спеціалістів-експертів», вживають штучні, хімічні вітаміни та ліки із аптек, які мають числені побічні ефекти, і у складі яких є шкідливі барвники та смакові додатки. А тривалий прийом таких препаратів призводить до закислення та старіння огранізму, утворення каменів в нирках, в‘ялості, апатії та сухої шкіри. Поспостерігайте за людьми, які регулярно приймають ліки і ви переконаєтеся в цьому.

Переваги

Одним з головних переваг мікрозелені є її висока концентрація вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Наприклад, брокколі містить вдвічі більше вітаміну С, ніж доросла рослина. Мікрозелень також багато фолієвої кислоти, заліза і каротену. Вживання таких поживних речовин сприяє загальному підвищенню імунітету, зміцненню кісток, поліпшенню зору та здоров’я шкіри.

Як вирощувати

Вирощування мікрозелені в домашніх умовах є простим і доступним. Ось кілька кроків, які можна виконати:

1. Виберіть насіння відповідно до вашого смаку та вподобань. Популярні варіанти включають брокколі, капусту, пажитник, маш, горох, редиску, шпинат і базилік.

2. Підготуйте ємність або пластикову тару для вирощування. Забезпечте отвори для дренажу, щоб уникнути застою води. Але можна це робити і просто на тарілці.

3. Засипте насіння на дно ємності, розподіляючи їх рівномірно. Не заповнюйте ємність насиченою кількістю насіння, оскільки рослини потребують простору для зростання.

4. Поставте ємність на світле місце, але уникайте прямого сонячного проміння. Температура повинна бути приблизно від 10 до 22 градусів Цельсія.

5. Регулярно поливайте мікрозелень, уникаючи переливу води. За кілька днів ви побачите перший садок мікрозелені.

6. Після того, як мікрозелень досягне бажаної висоти (зазвичай через 2-5 днів), вона готова до збору. Використовуйте острі ножиці, щоб скосити ростки з основи.

Нехай ця стаття надихне вас спробувати вирощувати мікрозелень в домашніх умовах і додати це корисне та природне доповнення до вашого раціону. Розпочніть з невеликих порцій і насолоджуйтесь свіжістю та користью мікрозелені для вашого організму!

ЗакарпатПост