Премʼєр Словаччини Фіцо прибув до Ужгорода і зустрівся зі Шмигалем

У середу, 24 січня, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо прибув до Ужгорода, де зустрівся із прем’єром України Денисом Шмигалем.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

«На порядку денному — наші двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив», — зазначив Шмигаль у Telegram, повідомляє НВ.

Він зауважив, що Україна розраховує на конструктивний та практичний діалог.

18 січня Шмигаль анонсував зустріч зі своїм словацьким колегою найближчими тижнями, щоб «обговорити всі нагальні питання і зняти можливі перешкоди на шляху до реалізації Ukraine Facility».

Фіцо заявив, що під час зустрічі з українським прем’єром скаже, що його країна проти членства України в НАТО.

22 січня Фіцо сказав, що Україна має поступитися частиною території Росії, аби припинити війну. Він також повторив наративи російської пропаганди та заявив, що Україна нібито «не є незалежною і суверенною країною», а «перебуває під повним впливом і контролем Сполучених Штатів».

Водночас представник МЗС Олег Ніколенко відповів, що не може бути жодного компромісу щодо територіальної цілісності країни. За словами Ніколенка, Україна та її партнери докладають зусиль задля виведення росіян з окупованої території України, аби ті «не пішли далі, зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв».

ЗакарпатПост