Успішні жінки Закарпаття: Мирослава Швах-Пекар

Знайти на Закарпатті успішних жінок – просто, бо наші жінки – це неймовірно велика сила! Куди важче було вибрати з-поміж них найуспішніших, натхненних та творчих. Редактори газети «Закарпатські оголошення» та журналісти обласних ЗМІ спробували це зробити і вибрали найбільш яскравих і здатних надихати навіть у ці складні воєнні часи.

🗨 купуйте в кіосках або замовляйте журнал Впливові Люди з доставкою: 050 888 50 50, вайбер 👇 Вартість 200 грн. + доставка

Представлені особистості – лише невелика частка успішних закарпатських жінок у бізнесі, мистецтві, спорті, волонтерстві, політиці, суспільному житті, проте їхні історії надихають, додають впевненості і віри у власні сили.

Ми вирішили своєрідним чином висловити свій захват тим, як наша прекрасна половина принципово, стійко і вперто, витримуючи уже й воєнні випробування, творить, винаходить, учить, любить цей непростий світ. Урешті, робить його, як годиться жінкам, кращим. Надто це вміють робити наші закарпатки!

І, звичайно, не йдеться про жодний рейтинг, адже у краси не може бути призових чи крайніх місць – лише логічна, відповідна до прийнятої, послідовність і лише в алфавітному порядку. Тому прийміть наш список як висловлення щирої любові і неодмінної поваги!

Повний список Успішних жінок Закарпаття – читайте в журналі «Впливові Люди».

Серед лауреатів рейтингу – Мирослава Швах-Пекар, солістка обласної філармонії та артистка академічного симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії

Уродженка села Сімер вперше вийшла на сцену у 9 років. Навчалась в Ужгородському музучилищі ім. Д. Задора, Львівській національній музичній академії ім. В. М. Лисенка. Солістка Академічного симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

У репертуарі Мирослави – арії та романси зарубіжних і українських композиторів. Наразі працює паралельно в двох напрямках: опера і популярна естрадна музика, має численні авторські твори. Війна не відібрала бажання творити: наприкінці березня 2022-го виступила зі своїм першим благодійним концертом в одній із військових частин. Відтак із «арт-батальйоном» однодумців їздить на підтримку багатьох військових підрозділів.

Зараз, коли концертна діяльність відновилася, Мирослава Швах-Пекар продовжує давати концерти і дуже радіє, коли бачить у залі нові й нові обличчя. В одному із своїх інтерв’ю, пані Мирослава сказала: «На наших концертах останнім часом бувало багато вимушених переселенців, їх, напевно, більше, ніж корінних ужгородців. Після виступу вони підходять, дякують. Нещодавно до нас підходили іноземці, зауважте, які не побоялися приїхати в Україну під час війни. Вони тут, в Ужгороді – хтось займається волонтерською діяльністю, хтось просто подорожує. І коли люди підходять та дякують, це обнадіює, надихає працювати. Наша місія така – дарувати те, що не купиш ні в магазині, ні в аптеці. Це ми і намагаємося робити»

ЗакарпатПост