Прикордонники затримали двох чоловіків, які рухалися лісом в бік Словаччини

Інформацію про можливу спробу незаконного перетину держрубежу військовослужбовцям відділу «Новоселиця» попередньо надали оперативні співробітники загону. Вказаний ними напрямок посилили додатковими нарядами, залучили оперативників та оператора безпілотних літальних апаратів.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

У ході пошукових заходів за допомогою дрона прикордонники зафіксували рух двох невідомих поблизу населеного пункту Мирча Ужгородського району. Помітивши прикордонний наряд, один з чоловіків вдався до втечі, однак йому його зупинив Чопський прикордонний наряд.

Прикордонники встановили, що втікач є переправником іншого затриманого, двадцятирічного жителя Полтавщини. За грошову винагороду він зобов’язався провести юнака до кордону зі Словаччиною.

Чоловіків доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення обставин правопорушення, полтавця буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону.

Переправника, сорокарічного ужгородця, буде притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України». Також у його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

ЗакарпатПост