14 квітня, в Ужгороді святкуватимуть день народження Пласту

Вже 112 років в пластовому середовищі зростає «новий люд» – покоління, вірне Присязі, покоління, яке живе згідно з Трьома головними обовʼязками і Пластовим Законом.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Розпочнеться святкування о 15-й годині годині урочистим відкриттям, після якого буде вимарш на Кальварію, де вшануємо пам’ять тих, хто не зламав Присяги і поклав свої життя у боротьбі за Україну. Новацтво в цей час матиме квест, повʼязаний з історією цього дня. Завершимо закриттям, що триватиме до 17:30.

На честь 112 річниці осередок Пласт Ужгород підготував низку заходів, серед яких – виставка 12 квітня в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького та власне саме святкування 14 квітня на території Ужгородського замку з вимаршем на Кальварію, де вшанують пам’ять наших Героїв.

А минулих вихідних в Ужгороді відбулося святкування 30-ліття куреня ч.45 імені Федора Корятовича. Хлопці гучно відзначали день народження протягом двох днів. У суботу відбулася мандрівка на гору Плішка. Мандрували спільно з побратимським куренем ім. Бульби-Боровця зі станиці Рівне.

В неділю привітати курінь з ювілейною датою зібралось аж 100 пластунів та друзів із Ужгорода, Мукачева, Довгого, Берегова, Львова та Рівного. Святкування розпочалося відкриттям та подячною літургією. Опісля юнацтво мало квест, гутірку-спогад від людей, які створили та розвивали курінь. На завершення дня всі учасники смакували бограчем та іменинним тортом, а також відбулась весела ватра.

ЗакарпатПост