По всій Україні запровадили аварійні відключення світла: усі деталі

У низці областей України запровадили аварійні відключення електроенергії. Одним із регіонів, де діятимуть графіки, є Львівщина, повідомляє “Львівобленерго”.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

“За розпорядженням НЕК “Укренерго” у Львові та області введені графіки аварійних відключень. Причина – дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України”, – йдеться у повідомленні.

Також графіки відключення світла запровадили на Сумщині і Волині. Водночас на Прикарпатті наразі введені лише 1 і 2 черга графіків аварійного відключення, повідомляє УНІАН.

Крім того, екстрені відключення також запроваджують у Києві та Дніпропетровській області. Про це повідомляє YASNO.

О 21:16 на Вінниччині запрацювала 1 черга спеціальних  графіків аварійних відключень для споживачів. З цієї причини знеструмлено Немирів, Тульчин, Сутиски, Гнівань, повідомили у “Вінницяобленерго”.

Також про застосування графіків відключення світла повідомляє “Полтаваобленерго”. У Полтаві та області запровадили спеціальний графік на 30 МВт.

При цьому завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом усієї доби.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що навіть при збільшенні обсягів імпорту електричної енергії з-за кордону наша держава не має можливості покрити половину наявного дефіциту маневрової генерації. Втрачено 8 ГВт потужностей, а можливість імпорту на сьогодні дорівнює 1,7 ГВт. Міністр наголошував, що Україна кожен день залучає аварійну допомогу та обмежує промисловість.

ЗакарпатПост