На Тячівщині відбулася виставка української вишивки Марії Сойми-Руснак, та збір коштів для маскувальних сіток

Піднесений настрій, посмішки, слова вітання та спільні фото – саме так пройшов цей день у Дубовому на базі Закарпатського політехнічного фахового коледжу.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

«Все було б напрочуд ідеально, якби не страшне слово ВІЙНА. Та попри все, це свято має особливе значення саме сьогодні, в умовах повномасштабної війни.
З нагоди Дня вишиванки біля будівлі коледжу, в сквері, зібралося багато народу, адже сквер перетворився на яскраву й барвисту площу, виткану з сонця і квітів. Справа в тому, що до нас завітала вишивальниця-дизайнер, власниця приватного зібрання української вишивки, колекціонерка етнокостюмів, етностилістка Марія Сойма-Руснак. Поряд із сучасними роботами, відвідувачі виставки могли побачити вишивки, виконані понад півстоліття тому. Майстриня-вишивальниця розповіла про історію створення своєї колекції вишивок. А це сорочки (чоловічі, жіночі та дитячі), серветки, скатертини, картини, вишиті молитви. “Вишивка – то любов усього мого життя”, – зізналася майстриня під час розмови. І справді, кидалося в очі, що всі вишиті роботи зроблені з великою любов’ю та вкладена частинка душі.
У рамках заходу Студрада коледжу ініціювала збір коштів на придбання матеріалів для маскувальних сіток, які плетуться в гуртожитку коледжу ось вже два роки під керівництвом волонтерки із Запоріжжя Букреєвої Т.П. “Це найменше, що ми можемо зробити для наших хлопців”, – зазначили студенти. До ініціативи долучилися й викладачі коледжу.
Приємно, що з кожним роком усе більше й більше викладачів та студентів долучаються до свята, яке об’єднує усіх українців світу», – йдеться у дописі Stefurak Lyudmila.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост