Секрети великого врожаю смородини

Наприкінці весни потрібно змінити догляд за смородиною та підготувати кущі до врожаю. Деякі поради допоможуть збільшити кількість ягід.

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 💛 індекс 91145 💙 замовляй рекламу в газету 050 888 50 50

Обрізка

Перед плодоношенням слід обрізати кущі. Видаліть старі, хворі гілки та ті, що сплелися або почали рости всередину куща. Таким чином покращується циркуляція повітря та освітлення, завдяки чому плоди розвиваються краще.

Підгодівля

Смородина потребує родючого ґрунту. Саме тому слід регулярно вносити добрива в кінці весни, щоб підвищити рівень врожайності. Використовуйте комплексні мінеральні добрива, перегній або компост. Азот вносити не слід.

Полив

Під час росту та формування плодів, потрібно регулярно поливати кущі. Оптимальний полив 3 рази на 7 днів. При цьому вода не повинна застоюватися, інакше кущі почнуть гнити.

Шкідники

В кінці весни кущі можуть страждати від шкідників. Огляньте рослини та проведіть заходи захисту. Найнебезпечнішими шкідниками є афіди, павутинний кліщ та гусениці. За наявності шкідників використовуйте хімічні засоби. В цей час ягоди лише формуються, тому хімікати не завдадуть їм шкоди, а шкідники покинуть кущі.

Проріджування

В кінці весни, під час формування ягід, проведіть проріджування. Для цього видаліть надто дрібні чи пошкоджені ягоди. Завдяки цьому поживні речовини концентруються у великих та здорових ягодах, вони ростуть здоровими й смачними, радить facedobra.com

Більше цікавих і корисних порад читай у газеті «ПОРАДИ». Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті ! індекс 91145. Замовляй рекламу в газету 050 888 50 50

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост