Мукачівська єпархія прокоментувала інцидент з п’яним протоієреєм

«Х*ї ловлю. Права дай сюди!»: п’яний священник МП в Ужгороді обматюкав патрульних на місці ДТП. Коли патрульні присоромили священника за матюки та зачитали прокол, він відповів «Не п*зди мені тут нах*й».

У неділю, 2 червня, в Ужгороді пʼяний як чіп священник Московського патріархату влетів в будинок. Коли на місце аварії прибули патрульні поліцейські та попросили його віддати права, він їх обматюкав.

Відео опублікував журналіст Віталій Глагола на сторінці у телеграм-каналі, повідомляє ТСН.

За інформацією журналіста, йдеться про священника Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрея Івана (Лях Іван Петрович). Він служив в Свято-Воскресенському чоловічому монастирі в Ужгороді.

«Сьогодні, 2 червня близько обіду пʼянезний священнослужитель на своєму Ford Focus влетів в будинок в центрі Ужгорода…в отця-пʼяниці вилучили посвідчення водія. Після цього священник пропонував, аби його провели додому в мікрорайон Дравці, а він поїде слідом за патрульним авто», – написав журналіст.

Мукачівська єпархія прокоментувала інцидент з п’яним протоієреєм Іоанном Ляхом. «Протоієрей Іоанн Лях не являється штатним кліриком Мукачівської єпархії. П’ять років тому, вказаний священнослужитель, був почислений за штат без права обіймати посаду настоятеля будь–якої парафії. Беручи до уваги сьогоднішню поведінку заштатного священника, який порушив норми моралі та канонічного права, керуючим архієреєм Мукачівської єпархії прот. Іоанн Лях заборонений в священнослужінні», – йдеться у  повідомленні Інформаційного відділу Мукачівської єпархії.

ЗакарпатПост