На Закарпатті припинено канал розповсюдження антиукраїнської літератури

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури підприємиці з Ужгорода повідомлено про підозру у зберіганні та збуті творів, що пропагують національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію (ч. 1 ст. 300 КК України).

Слідством встановлено, що жінка розповсюджувала релігійну літературу провокативного змісту. Йдеться про заборонені проросійські книжки, в яких містяться ознаки розпалювання релігійної ворожнечі та нетерпимості між вірянами різних конфесій.Також ця продукція містила виправдовування і визнання правомірною збройної агресії рф проти України, що підтверджують висновки судово-лінгвістичної експертизи.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки на території Закарпаття, а також у мережі церковних лавок УПЦ (МП) у Житомирі, Миколаєві та Києві. Вилучено більше сотні примірників забороненої літератури.

Серед виявлених ворожих книг – «Преподобный Лаврентий Черниговский» та «Преподобный Серафим Вырицкий». За ініціативи закарпатських правоохоронців вже під час слідства вдалося досягнути того, що рішенням Державного комітету телебачення і радіомовлення України ці видання внесли до «Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини».

Сама ж підозрювана визнала свою вину та розкаялася. Заходи із викриття правопорушення проведено спільно зі слідчими Нацполіції Закарпатті та співробітниками обласного Управління СБУ, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост